Kako promijeniti overgrip na teniskom reketu - Teniswil

Kako promijeniti overgrip na teniskom reketu - Teniswil
Korak po korak naučite kako zamijeniti overgrip na vašem reketu poput profesionalca.

Overgrip (gornji grip), odnosno traka namijenjena za dršku reketa je tanka traka od protukliznog materijala čija je funkcija zaštititi temeljni grip i omogućiti što bolje prianjanje ruke i reketa. Česta je pojava da se ruka počne znojiti tijekom igre i zadnje što želite je da vam reket klizi iz ruku u odlučujućem trenutku. Dobar overgrip upija vlagu, dok istovremeno protuklizni materijal pruža izvrsno prianjanje ruke i reketa.

Overgrip je dugačka traka od prianjajućeg materijala koja se stavlja preko temeljnog gripa. Osmišljen je kako bi olakšao održati kontrolu i osjećaj s lopticom kada se ruka počne znojiti. Popularan Wilsonov Pro Overgrip pruža sigurnost da reket ostane u ruci bez straha od klizanja.

KAKO PROMIJENITI OVERGRIP?

 1. Ako ga imate, skinite stari overgrip s reketa.
 2. Odmotajte novi Wilsonov overgrip i uklonite plastiku sa stražnje strane – ljepljiva strana bi trebala biti okrenuta prema van dok ga motate(lijepite) na dršku reketa.
 3. Kada odmotate overgrip, vidjet ćete dugačak komadić trake zamotane s unutarnje strane. Za sada ju ostavite sa strane jer će vam trebati na kraju.
 4. Pronađite ljepljivi dio na suženom kraju overgripa – on će držati overgrip na mjestu pri dnu reketa kada ga počnete motati(lijepiti).
 5. Postavite ljepljivi dio na dno reketa i počnite motati(lijepiti) s lijeva na desno.
 6. Počnite polako. Omotajte(zalijepite) jedan puni krug na dnu, a zatim počnite preklapati traku dok okrećete reket.
 7. Čvrsto prianjajte overgrip uz dršku kako biste izbjegli nabore.
 8. Namatajte sve do vrha drške.
 9. Pri vrhu će vjerojatno ostati malo viška kojeg možete nastaviti motati(lijepiti) oko vrha ili skratiti škarama.
 10. Uzmite traku koju ste na početku stavili sa strane i omotajte je oko vrha drške kako biste osigurali da overgrip ostane na mjestu.
To je sve! Vaš reket je spreman za igru!

Što češće igrate, češće ćete morati mijenjati overgrip. Ne postoji određeno pravilo, ali igrači uglavnom mogu prepoznati prema izgledu i osjećaju kada je vrijeme za promjenu overgripa. Unatoč tome, overgrip nije loše promijeniti onoliko puta mjesečno koliko igrate u tjednu. Dakle, ako igrate dva puta tjedno, preporuka je promijeniti overgrip barem dva puta mjesečno. 

Kao i sa svakom novom vještinom, promjena overgripa zahtjeva malo vježbe u početku. No, nemojte se obeshrabriti jer iskusni igrači to čine čak i zatvorenih očiju!
Pogledani proizvodi
 • - {{product.Savings_percentage_print}}
 • NOVO
 • {{product.Name}}
 • {{product.SinglePriceToPay_print}}
  *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
 • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
 • Mastercards
 • Maestro
 • DinersClub
 • VISA
 • Mastercard SecureCode