Kako odabrati tenisku lopticu - Teniswil

Kako odabrati tenisku lopticu - Teniswil
Žute, okrugle i platnene. Izgled može zavaravati, stoga što prije naučite kako odabrati pravu tenisku lopticu.

Većina teniskih loptica na prvi pogled djeluje identično, no mogli biste se iznenaditi koliko mogu biti različite. Izrađene su uglavnom od dva osnovna materijala: gumene jezgre i vunenog materijala - filca. Zajedničke karakteristike ovih dvaju materijala utječu na brzinu, odskok i izdržljivost loptice. Neke loptice su napravljene za određenu vrstu terena, neke su namijenjene iskusnim igračima, a neke omogućuju dulje performanse. Samo male izmjene u izradi ovih žutih, okruglih loptica mogu činiti veliku razliku!

Ipak, kada se nađete u dućanu ispred police pune različitih teniskih loptica, teško je odabrati točno one koje odgovaraju vama i vašoj igri. Spomenuli smo ranije da nisu sve loptice napravljene na isti način, ali što to znači? Osmišljen je ovaj vodič kako bi dobili uvid u najpopularnije teniske loptice, te kojem tipu igrača i kojoj vrsti terena su namijenjene.


1) US OPEN TENISKA LOPTICA


Wilsonova daleko najpopularnija teniska loptica, Wilson US Open Tennis Ball dugo se smatrala zlatnim standardom za teniske loptice na tvrdom terenu. Službena je loptica US Open-a već više od četiri desetljeća i prepoznatljiva je po vrhunskom filcu koji pruža brz, dosljedan let i odskok loptice. Ovaj čuveni model izvrstan je izbor za srednje napredne i napredne igrače kojima je potrebna “natjecateljska” loptica. Dostupna je u Extra Duty, Regular Duty i High Altitude varijanti.


2) TRINITI TENISKA LOPTICA


Prva loptica ovakve vrste, Triniti pruža nevjerojatne performanse u potpuno reciklažnoj ambalaži. Ako osjetite osjećaj krivnje svaki put kada otvorite limenku pod tlakom s plastičnim lopticama, Triniti je prava loptica za vas. Njezina jedinstvena plastomerna jezgra pruža još bolji osjećaj nego kada otvorite novu limenku standardnih loptica. I sve to bez limenke pod pritiskom. Uparite to s filcom koji daje izvrsnu fleksibilnost i izdržljivost i dobili ste sate i sate vrhunske igre koristeći najinovativniju i održivu lopticu. Triniti je odličan izbor za sve terene i ekološki osviještene igrače svih razina.


3) RF LEGACY TENISKA LOPTICA


Osvajač 21-og Grand Slam turnira Roger Federer, pomogao je dizajnirati ovu vrhunsku lopticu prema svojim osobnim specifikacijama (preferencijama). Zapakirane u elegantnu limenku pod pritiskom, zajedno sa Rogerovim osobnim riječima inspiracije, RF Legacy teniske loptice su brze zahvaljujući kvalitetnom filcu i idealne za sve teniske terene. Ova loptica visokih performansi izvrstan je izbor za napredne igrače koji preferiraju igru brzog tempa ili za one koji žele dobar poticaj za svoju igru.


4) CHAMPIONSHIP TENISKA LOPTICA


Wilson Championship teniska loptica je već godinama omiljen izbor za rekreativne i povremene igrače. Zahvaljujući posebno dizajniranom Dura-Weave filcu, ova loptica je iznimno izdržljiva i pouzdana čak i na najabrazivnijim teniskim terenima. Ako tražite solidnu lopticu po odličnoj cijeni, Championship loptica je pravi izbor.



JUNIORSKE (POČETNIČKE) TENISKE LOPTICE


Juniorske loptice su osmišljene za djecu i početnike, omogućujući im lakše učenje osnova tenisa. One su sporije i imaju manji odskok od standardnih loptica, te tako pružaju djeci i igračima u razvoju veću mogućnost fokusiranja na zamah i kontakt s lopticom. Juniorske loptice se dijele u tri skupine prema boji, ovisno o uzrastu igrača.

CRVENE
US Open Red Tournament Transition Tennis Balls preporučuju se za uzrast do 8 godina i manje. Pod smanjenim su pritiskom što znači da će njihov odskok biti oko 75% sporiji od standardnih teniskih loptica.

NARANČASTE
US Open Orange Tournament Transition Tennis Balls preporučuju se za uzrast od 9 do 10 godina. Narančaste loptice su pod malim pritiskom, te će njihov odskok biti upola sporiji nego kod standardnih teniskih loptica.

ZELENE
US Open Green Tournament Transition Tennis Balls  su zadnji korak za vaše mlade igrače prije nego što prijeđu na standardne teniske loptice. Preporučuju se za uzrast od 11 godina i više, s obzirom da je odskok zelenih loptica oko 25% sporiji od standardnih teniskih loptica.

 

EXTRA DUTY, REGULAR DUTY I HIGH ALTITUDE LOPTICE


Sada kada imate sažetak Wilson asortimana teniskih loptica, možda se pitate koja je razlika između Extra Duty, Regular Duty i High Altitude loptica. Pogledajte razlike između ovih tipova teniskih loptica.

EXTRA DUTY
Dizajnirana za tvrde, abrazivne terene, Extra Duty teniska loptica ima deblji filc oko jezgre. To znači da će se filc na ovakvim lopticama teže istrošiti igranjem. Dok su Extra Duty loptice obično izdržljivije, nisu brze kao Regular Duty loptice. Wilson Extra Duty loptice možete lako prepoznati po crnom Wilsonovom logotipu.

REGULAR DUTY
Loptice namijenjene za mekše terene poput zemljanih i unutarnjih terena. Povećana vlaga i prljavština mogu uzrokovati da se ove loptice “napuhnu” (postanu čupave) više od Extra Duty loptica. Stoga imaju tanji filc oko jezgre kako bi se oduprijeli tom “napuhavanju” loptice. Ove loptice su brže, ali su manje izdržljive od Extra Duty loptica, a lako ih je prepoznati po crvenom Wilsonovom logotipu.

HIGH ALTITUDE
Kao što samo ime govori, High Altitude teniske loptice su napravljene za terene iznad 1200 metara nadmorske visine. Jezgra bez pritiska ili sa smanjenim pritiskom pomaže regulirati performanse teniske loptice, držeći ih malo više pod kontrolom na većim visinama gdje standardne teniske loptice imaju tendenciju “letjeti”.

PRONAĐITE LOPTICU ZA SEBE

Moguće je koristiti i Regular Duty i Extra Duty loptice na bilo kojoj vrsti terena. Igrači koji preferiraju bržu lopticu mogu pokušati s Regular Duty lopticom na tvrdoj podlozi, imajući na umu njeno blago trošenje. Dok igrači koji preferiraju sporije, izdržljivije loptice mogu pokušati s Extra Duty lopticom na mekšoj podlozi, imajući na umu povećanu “napuhnutost”(čupavost) loptice.

Kao lider u industriji teniskih loptica, Wilson ima neusporedivu inovaciju i dugi niz uspjeha. Bilo da ste profesionalni igrač ili početnik koji tek uči osnove, pronaći ćete nešto za sebe.
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode