Kako odabrati ispravan dječji teniski reket - Teniswil

Kako odabrati ispravan dječji teniski reket - Teniswil
Za vaše male tenisačice i tenisače bitno je da od samog početka krenu igrati s pravom veličinom reketa.

Prilikom odabira teniskog reketa za vaše dijete, najvažnije je pronaći pravu veličinu reketa budući da može doći do neželjenih ozljeda pri upotrebi prevelikog i teškog reketa. Iako nema znatnih razlika u težini reketa, snaga potrebna da bi se napravio zamah s prevelikim reketom može uzrokovati pretjerano opterećenje zapešća i lakta. S druge strane, ako vaše dijete koristi premali reket, velike su mogućnosti da će njegov napredak u tenisu stagnirati.

Za razliku od reketa za odrasle igrače koji su kategorizirani prema veličini glave reketa (površine sa žicama), dječji reketi su kategorizirani prema duljini. Uobičajeno, svaka duljina odgovara određenoj dobnoj skupini. Međutim, ako je vaše dijete znatno više ili niže za svoju dob, svakako preporučujemo da to uzmete u obzir pri odabiru ispravne veličine reketa.


TENISKI REKETI DO 8 GODINA


17-inčni, 19-inčni i 21-inčni reketi su vrlo lagani i prema tome idealni za ovu dob djece. Svi ovi reketi dolaze zajedno sa žicama (našpanani) i preporučuju se na temelju dobi i visine, umjesto razine vještina. Najmanji reket koji Wilson nudi je 17-inčni, namijenjen djeci u dobi 2-3 godine, dok je nešto dulji reket od 19-inča namijenjen djeci do 4 godine. Sljedeća veličina je 21-inčni reket idealan za djecu u dobi 5-6 godina, a naši 23-inčni reketi su namijenjeni djeci u dobi 7-8 godina.

Ne zaboravite uzeti u obzir visinu vašeg djeteta pri odabiru reketa. Djeci koja su viša od svog uzrasta možda će odgovarati veća veličina reketa, dok će nižoj djeci možda odgovarati manja.


TENISKI REKETI 9-10 GODINA


Za razliku od kategorije djece do 8 godina i manje, pri odabiru reketa za 9 ili 10-ogodišnjake, uzmite u obzir razinu igranja i iskustvo stečeno na terenu. 25-inčni reketi dolaze u rasponu od reketa za rekreaciju i početnike do reketa za mlade s više iskustva. Za mlade s više iskustva preporučuje se 25-inčne rekete poput Clash 25 v2.0 i Ultra 25 v3 koji su nešto teži i namijenjeni naprednijim mladim igračima budući da su napravljeni od istih karbonskih vlakana od kojih su napravljeni i reketi za odrasle igrače. Ako je vaše dijete još relativno novo u tenisu ili ne sudjeluje u natjecanjima, u tom slučaju bi mu trebao odgovarati lakši reket.


TENISKI REKETI 11+ GODINA


Kao i kod 25-inčnih reketa, razina vještina i iskustvo stečeno na terenu također utječe na odabir reketa za nešto stariju djecu. Naši 26-inčni reketi su malo dulji i teži od prethodnih okvira. Cilj im je pomoći mladim igračima u polaganom i sigurnom prijelazu prema okviru za odrasle igrače, kada njihova visina to omogući. Naprednijim mladim igračima preporučujemo rekete Clash 26 v2.0, Ultra 26 v3 i Pro Staff 26 v 13.
 

PRIJELAZ NA OKVIR ZA ODRASLE IGRAČE


Ne postoji točna formula koja određuje kada je vrijeme za mladog igrača da prijeđe s dječjeg reketa na reket za odrasle igrače, ali odabir pravog prvog reketa za odrasle može biti od iznimne važnosti. Wilson nudi nekoliko UL (ultra light – ultra laganih) modela upravo za ovaj tip igrača. Ovi UL reketi su prema veličini napravljeni za odrasle igrače, a kako sam naziv kaže, nešto su laganiji. Preporuka je Ultra 100UL v3, Pro Staff 97UL v13 i Clash 100UL v2.0.
 
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode