Kako odabrati idealan teniski reket - Teniswil

Kako odabrati idealan teniski reket - Teniswil
Saznajte kako odabrati idealan teniski reket za vas. Bilo da tražite reket za početnike ili reket koji će vam pružiti savršenu kombinaciju snage, kontrole i spina, dozvolite Wilsonovom timu da bude vaš vodič u pronalaženju savršenog teniskog reketa za svaku vrstu igrača.

Kao jedan od najzastupljenijih brendova teniske opreme na svijetu (Wilson), svjesni smo različitih tipova igrača tenisa i naš je posao da kreiramo odgovarajući reket za svaki tip igrača. Wilson nudi četiri ključne linije reketa od kojih je svaka usredotočena na određenu karakteristiku izvedbe, a to su preciznost, osjećaj, snaga i kontrola. Jednom kada igrač zna koju karakteristiku želi od svog reketa, nudimo različite težine i veličine glave reketa koje pružaju dodatnu razinu prilagodbe za bilo koju vrstu igrača. 


ODABERITE SAVRŠEN REKET 

Prije nego odaberete idealan reket za vašu razinu igranja, važno je razumjeti dva elementa konstrukcije reketa: glava reketa i težina.


1. VELIČINE GLAVE REKETA:

Veličina glave reketa mjeri se u kvadratnim inčima.

VELIKA ILI OVERSIZE: preko 105 sq in
SREDNJA ILI MIDPLUS: 98 – 104 sq in
MALA ILI MID: 85-97 sq in


2. TEŽINA REKETA:


LAGANI OKVIR: 9-9.7oz / 255-275g
SREDNJE TEŽAK OKVIR: 9.8-11oz / 275-310g
TEŠKI OKVIR: 11oz / 310g i teži

 

IGRAČ POČETNIK

Početnicima se savjetuje lakši reket s većom glavom, često zvan i “oversize” reket. Takav reket će omogućiti lakše uspostavljanje(ostvarivanje) kontakta s lopticom, bez prevelikog opterećenja na mišiće ruke koji su još u procesu privikavanja na igru.

Pri odabiru reketa za početnike trebali biste uzeti u obzir sljedeće karakteristike:
  • velika “oversize” glava reketa
  • lakši okvir
  • reket koji pruža više snage

Wilsonov Ultra ili Triad su odlične opcije reketa za početnike. Wilson je pripremio cijelu kolekciju početničkih teniskih reketa kako bi olakšao odabir pravog reketa.


SREDNJE NAPREDNI IGRAČI

Srednje napredni igrači više ne traže iste karakteristike koje im pruža početnički reket, pa bi tako pri odabiru reketa trebali usmjeriti pažnju na manju veličinu glave i veću težinu reketa, budući da se sada već razvijaju teniski mišići i tempo počinje biti brži. To će im omogućiti da novostečenu snagu zadrže pod kontrolom.

Pri odabiru reketa za srednje napredne igrače trebali biste uzeti u obzir sljedeće karakteristike:
  • srednja ili velika veličina glave reketa
  • srednje težak okvir
  • manje snage proizvedene iz reketa, više kontrole

Za srednje napredne igrače, preporučujemo Wilsonove Clash ili Blade teniske rekete.


NAPREDNI IGRAČI

Napredni igrači trebali bi koristiti malu veličinu glave reketa koja omogućuje kontrolu, osjećaj i preciznost u igri. Kao rezultat toga, stvorit će se veća  povezanost s lopticom i igrači će biti samouvjereniji u svoju izvedbu.

Pri odabiru reketa za napredne igrače trebali biste uzeti u obzir sljedeće karakteristike:
  • srednja do mala veličina glave reketa
  • srednji do teži okvir reketa
  • reketi optimizirani za kontrolu i osjećaj, primjerice Blade ili Pro Staff.
 

ODABIR REKETA PREMA STILU ZAMAHA


Bez obzira koji je vaš stil zamaha, Wilson ima reket za vas. Igrači koji igraju sa skraćenim ili ravnim zamahom uglavnom od reketa žele da generira snagu. Za ovaj stil zamaha, početnicima i srednje naprednim igračima se preporučuje model Ultra, dok se naprednim igračima preporučuje Pro Staff. Igrači koji igraju s modernijim, vertikalnim zamahom najčešće žele od reketa da daje više kontrole i osjećaja. Početnicima i srednje naprednim igračima se preporučuje početi s Clash, dok će se napredni igrači osjećati samouvjerenije s modelima Blade.
 

KONSTRUKCIJA TENISKOG REKETA


Pri odabiru reketa, postoje tri elementa koja utječu na snagu i kontrolu: veličina glave reketa, težina reketa i vrsta žice

 
veća glava reketa = više snage; manja glava reketa = više kontrole

lakši reket = više snage; teži reket = više kontrole

otvorena gustoća žica = više snage, zatvorena gustoća žica = više kontrole
 

ŠPANANJE REKETA (ZAMJENA ŽICA NA REKETU)


Od početnika do srednje naprednih igrača, seniora ili onih koji pate od teniskog lakta, preporučuje se koristiti multifilamentne žice, dok se naprednim igračima savjetuje igranje s poliesterskim žicama. 

Uobičajeno bi se multifilamentna žica trebala napeti od 23 do 25 kg za početak, a zatim naknadno prilagođavati. Veća napetost žice znači više kontrole, dok manja napetost žice znači više snage.
Ako se žice španaju kao hibrid (pola poliesterska/pola multifilamentna), stavite poliestersku žicu 1 kg slabije napetosti od multifilamentne. Uglavnom trebate izbjegavati stavljanje poliesterske žice iznad 24 kg jer je to već sam po sebi čvrst materijal.
 

VELIČINA GRIPA (DRŠKE REKETA)

Veličine gripa su izražene europskim 0-5 ili američkim 4(0) – 4 5/8 oznakama. Većini odraslih žena će odgovarati veličina 2 (4 1/4), dok će većini muškaraca uglavnom odgovarati veličina 3 (4 3/8).
Međutim, trendovi u zadnje vrijeme pokazuju da igrači koriste manju veličinu gripa kako bi loptici lakše dali jaču rotaciju (topspin). Ako niste sigurni koja veličina gripa je najbolja za vas, preporuča se odabrati manju jer uvijek možete upotrijebiti overgrip (zamjenski, dodatni grip) kako biste povećali opseg gripa.
 

LIDER U INOVACIJAMA TENISKIH REKETA

Wilson je već desetljećima lider u inovaciji teniskih reketa. Utrošeno je nebrojeno mnogo sati na projektiranju kako bi osmislili savršen reket za sve razine igre. Jedna od inovacija koja čini Wilson jedinstvenim je najnovija  “3D Bending” tehnologija zaštićena patentom, koja se nalazi u cijeloj liniji Wilson reketa.

3D Bending TM označava trenutke savijanja koji se javljaju u trenutku kontakta reketa i loptice. Horizontalno savijanje je savijanje naprijed – nazad koje se događa tijekom ravnog (“tradicionalnog”) zamaha, povećavajući kontrolu. Vertikalno savijanje je savijanje gore – dolje koje se događa tijekom vertikalnog (“modernog”) zamaha, povećavajući vrijeme zadržavanja i spina. Torzijsko savijanje je savijanje koje stabilizira zamahe pri udarcima izvan centra. Wilson je usavršio prilagodbu ova tri ključna trenutka savijanja kako bi optimizirao različite rekete za različite igrače. 

Konstantnim unaprijeđenjem tehnologije teniskih reketa, Wilson je razvio liniju teniskih reketa koji standardnom kvalitetom omogućavaju vrhunsku igru. Možete istražiti cijelu kolekciju teniskih reketa, žica i dodataka ili prilagoditi reket vašim osobnim potrebama.

 
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode