Kada i zašto mijenjati žice na teniskom reketu - Teniswil

Kada i zašto mijenjati žice na teniskom reketu - Teniswil
Bilo da ste početnik, srednje napredan ili napredan igrač, nakon određenog vremena, žice na teniskom reketu je potrebno zamijeniti novima.
Zastarjelo pravilo kaže da žice na teniskom reketu treba mijenjati godišnje minimalno onoliko puta koliko se igra tjedno. 

Slijedi detaljnije objašnjenje:


POČETNIK (IGRA JEDNOM MJESEČNO)

Igrač početnik koji tek ulazi u svijet tenisa i igra jednom do par puta mjesečno. Ovakvom igraču preporučuje se promjena žica na teniskom reketu svaka tri mjeseca. Ukoliko u ovom periodu ne dođe do pucanja žica, preporuka je da se one ipak zamijene novima jer od trenutka kada je žica napeta na reket, ona počinje gubiti napetost i elastičnost. Čak i ako reket nije puno puta upotrijebljen, razlike u temperaturi mogu imati negativan utjecaj na napetost žica. Kao rezultat toga, žica vrlo lako postaje “mrtva”. Zamjenom žica svakih tri mjeseca održavati će se napetost, povećati učinkovitost reketa i generalno će se poboljšati igračeve sposobnosti u snazi i tempu, rezultirajući tako da će učenje tenisa biti jedno nezaboravno iskustvo.

Za savjet oko odabira i napetosti žice konzultirajte se sa stručnjakom.


SREDNJE NAPREDAN IGRAČ (IGRA 3-4 PUTA MJESEČNO)

Srednje napredan igrač igra tenis već par godina i želi podići igru na novu razinu. Ukoliko je igrač spoznao važnost održavanja opreme (ili ulaganja u opremu), savjetuje se mijenjanje žica svakih mjesec dana. Bilo da igrate u klubu ili počinjete sudjelovati u klupskim natjecanjima, vażno je održavati napetost žica za što bolju tenisku izvedbu.

Za savjet oko odabira i napetosti žice konzultirajte se sa stručnjakom.


NAPREDAN IGRAČ (IGRA 4-7 DANA U TJEDNU)

Naprednim igračima smatramo igrače koji treniraju redovito (“full-time”) ili one koji su u jednom periodu života trenirali ovakvim tempom. Pravilo koje vrijedi za napredne igrače jest da žice treba mijenjati svaki put kada one puknu. Većini naprednih igrača koji igraju toliko često, žica će puknuti svaki tjedan ili dva, tako da nema potrebe mijenjati ih češće, osim ako imate važno nadolazeće natjecanje. U tom slučaju želite imati svježe našpanane žice na svim reketima. Za napredne igrače koji više ne igraju toliko često, preporučuje se špananje reketa što je češće moguće. Bilo da igrate jednom tjedno ili jednom mjesečno, treba biti svjestan važnosti ispravne opreme koja će vam dati najbolje iskustvo igranja.

Tošak: na ovoj razini igre, preporučuje se kupiti kolut žice radije nego individualni set žica zbog značajnih ušteda. 
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode