SVE O NOVOM BABOLAT PURE STRIKE VS TENISKOM REKETU

SVE O NOVOM BABOLAT PURE STRIKE VS TENISKOM REKETU

Set je sada upotpunjen! Lansiranje Babolat Pure Strike VS reketa znači da sva tri Babolatova kultna reketa – Pure Drive, Pure Aero i Pure Strike – sada imaju specijaliziranu “VS” verziju, koja nudi poboljšane značajke igračima.

 
VS serija (linija) je dizajnirana s bazom regularnog modela reketa, uz blage promjene od kojih će napredni(natjecateljski) igrači imati koristi. Serija (linija) je započela s Pure Drive VS reketom 2019. godine, zatim je uslijedio Pure Aero VS reket 2020. godine, a sada je set upotpunjen Pure Strike VS reketom, namijenjenim naprednim igračima napadačkog stila čija se igra temelji na ranom uzimanju lopte, uz maksimalnu kontrolu i preciznost.

U usporedbi sa standardnim Pure Strike reketom, VS model ima nešto manju veličinu glave. Umjesto 98 četvornih inča, veličina glave iznosi 97 četvornih inča, što donosi bolju preciznost. Uz to, VS model je bolje zaštićen od ogrebotina s površine terena.

Babolatov Tenis Group Marketing Manager Olivier Carlier kaže, “Svaki reket ima zaštitni 'bumper' (branik), komad plastike koji štiti okvir od oštećenja ako igrač ide na nisku lopticu i velikom brzinom reketom struže o tlo. Ako okvir reketa zamislite kao kazaljku na satu, većina 'bumpera' (branika) je postavljena od 10 do 2 sata, ali na Pure Strike VS reketu smo ga proširili na kretanje od 9 do 3 sata kako bi se zaštitio veći dio okvira i žica od abrazije, te održala visoka razina performansa.

“Radili smo na stabilnosti reketa kako bismo ponudili maksimalan odzivnost," dodaje. "Odzivnost je sposobnost loptice da poleti sa žice, tako da povećana stabilnost kompenzira smanjenje ‘sweet spot-a’. Pure Strike VS je Babolatov reket s najvećom kontrolom, te s ovim značajkama omogućuje napadačkom tipu igrača koji koriste velike zamahe da igraju s punim samopouzdanjem.”
 

Dodatne koristi za natjecateljske igrače

 
Oznaka ‘VS’ nastala je tijekom prvih 50 godina Babolatove povijesti. Ova francuska obiteljska tvrtka počela je proizvoditi žice za sportske rekete još 1875. godine, a svaki eksperiment poboljšanja žice bio je popraćen s dva slova koja su označavala materijal i probni broj. 1925. godine VS je bila najkvalitetnija žica od prirodnog crijeva, a Babolat od tada koristi to ime, uglavnom za izvorni proizvod visokokvalitetnih žica od prirodnog crijeva, ali u novije vrijeme i za druge vrhunske proizvode, poput reketa.

Babolat Pure Strike VS reket ima preporučenu maloprodajnu cijenu 279.95 eura. Dolazi s kožnom drškom (gripom) za bolji osjećaj, a igrači koji žele kupiti dva reketa mogu ih kupiti u paru sa zajamčenom maksimalnom razlikom u težini od jednog grama između dva reketa – većina teniskih reketa (svih proizvođača) može imati odstupanje od sedam grama u istom modelu, tako da jamstvo od jednog grama pomaže igraču da zna da će, ako mu žica pukne tijekom meča, zamjenski reket biti upravo identičan.

“Očigledno se nadamo da će igrači svih razina usvojiti Pure Strike VS model”, kaže Olivier Carlier, “ali tijekom dvije godine dok smo ga istraživali i testirali diljem svijeta, shvatili smo da nam je ovaj reket u našem asortimanu potreban uglavnom za natjecateljske igrače. Imamo tri glavna Babolat modela – Pure Drive za baseliners koji se moraju pozivati na eksplozivnost, Pure Aero za one koji igraju s puno spina i Pure Strike za napadački tip igrača koji vole maksimalno iskoristiti protivničku snagu kako bi proizveli svoju.

“Učinivši okvir fleksibilnijim, Pure Strike VS modelu dali smo malo više preciznosti u usporedbi sa standardnim modelom Pure Strike reketa tako što smo poboljšali odzivnost. Zovemo ga ‘oštra kontrola’ jer daje još veću preciznost sa savršenom ravnotežom snage/kontrole.”
 

Babolatov ‘najljepši reket’?

 
Vizualno, Pure Strike VS reket donosi impresivan dizajn. Kao i Pure Drive i Pure Aero VS modeli, to je sjajni krom, ali s prepoznatljivom crvenom bojom standardnog Pure Strike modela koja se pojavljuje u obliku dvije pruge na kromu. Jedan od ambasadora brenda Babolat opisao ga je kao “najljepši reket koji je Babolat razvijao dugi niz godina.”
 
Još jedna vizualna značajka je kombinacija žica. Dok standardni Pure Strike model ima kombinaciju 16 glavnih i 19 križnih žica ili 18 glavnih i 20 križnih žica, Pure Strike VS model ima kombinaciju 16/20 što je Babolatovo istraživanje i testiranje pokazalo najboljom kombinacijom za stvaranje optimalne ravnoteže između kontrole i snage.
 
Dakle, kakav će igrač imati najviše koristi od najnovijeg modela iz Babolatove ponude kvalitetnih reketa? Olivier Carlier kaže: “Ako često igrate, natječete se na turnirima, želite visoku razinu performansa i preciznosti od svog reketa, onda biste svakako trebali pogledati naš VS asortiman. Ako igrate s velikim zamahom, uglavnom udarate ravno, ostajete blizu osnovne linije kako biste išli na lopticu u usponu i često želite ići do mreže, Pure Strike VS je reket koji će vam omogućiti slobodan udarac s punim povjerenjem.”
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode