Servis i špananje reketa

Imate staru žicu koju trebate promijeniti ili vam je pukla za vrijeme igre, trebate novi grip na reketu, izmjenu osnovnog gripa, trebate povećati debljinu ručke jer vam je postojeća pretanka?

Sve te usluge nudimo u našem servisu. Slanje reketa na špananje ili servis nikad nije bilo lakše!

Ako slanje opreme odlučite slati dostavnom službom GLS-a, poklanjamo vam promo kod "lux20" s kojim ostvarujete -20% popusta na pošiljku! Dovoljno je naručiti dostavnu službu preko web stranice www.paket.hr i upisati promo kod u za to predviđeno mjesto. 

Špananje radimo na najmodernijoj Baiardo mašini za špananje te smo tu da vam pomognemo sa savjetom oko odabira žice i napetosti same žice teniskog reketa ako sami ne znate ili želite probati nešto novo.

Kako bi zadržali svoje maksimalne performanse u igri bitno je redovito mijenjati žicu bez obzira na to što ona još nije pukla, jer je vrlo vjerojatno izgubila svoja svojstva odnosno nema više elastičnosti koja vam pomaže u vašoj izvedbi teniske igre na terenu.

Koliko često će te mijenjati žicu ovisi naravno o kvaliteti igre koju pružate te po učestalosti igre. U svakom slučaju trebali bi žicu mijenjati najmanje svaka 3 mjeseca kako bi održali zadovoljavajući nivo performansi.

S obzirom na široku ponudu žica, ovisno o materijalu, debljini i performansama najbolje je da se savjetujete sa stručnom osobom oko konačnog odabira.

Odabir adekvatne žice za pojedinog igrača jednako je bitan kao i odabir napetosti žice na reketu što ovisi od materijala žice, stila igra te performansi koje od reketa očekujemo.

 

Do adekvatnog odabira možemo doći ako si postavimo 3 pitanja:

  1. Koju vrstu žice koristimo?
  2. Koje karakteristike očekujemo od reketa?
  3. Koju razinu kvalitete igre imamo, da li smo početnik, napredni igrač ili natjecatelj

Žice dijelimo na:
  • Natural gut žice – žice izrađene od prirodnog crijeva
  • Nylon (multifilament) žice
  • Poliester (monofilament) žice
  • Hibridne žice

Uobičajeno, početnicima se savjetuje igrati sa multifilamentnim žicama zbog njihove snage i udobnosti dok se monofilamentne žice više koriste kod naprednih igrača i natjecatelja jer omogućavaju bolju kontrolu s obzirom na to da kod naprednih igrača ima dovoljno snage u udarcu. Natural gut – žice izrađene od prirodnog crijeva rjeđe se koriste u rekreativnom tenisu zbog svoje visoke cijene, ali pružaju vrhunske performanse.

Žice osim prema materijalu dijelimo i prema debljini. Tanje žice pružaju bolji osjećaj u igri (1.15/1.20mm), srednje debljine (1.25/1.30 mm) se koriste kod igrača koji žele najbolji omjer snage i kontrole dok žice 1.3 mm i deblje se koriste kod naprednih igrača kojima žica često puca i od nje žele maksimalnu izdržljivost i kontrolu.

Neadekvatan odabir žice može utjecati i na vaše zdravlje u smislu ozljeda lakta, ramena ili zgloba.

Ako želimo od reketa bolju kontrolu, španamo ga na veću kilažu, dok suprotno ako želimo veću snagu i udobnost špananje se radi na manjim kilažama. Neka srednja referentna vrijednost je 24/25 kg.

Kontaktirajte nas putem online obrasca, pošaljite e-mail na adresu info@teniswil.hr ili nazovite na telefon +385 95 380 2747

Dodatne informacije oko odabira žice i napetosti pročitajte na: 
  1. Kako odabrati odgovarajuću žicu za teniski reket
  2. Odaberite odgovarajuću napetost žice na teniskom reketu
Pogledani proizvodi
  • - {{product.Savings_percentage_print}}
  • NOVO
  • {{product.Name}}
  • {{product.SinglePriceToPay_print}}
    *najniža cijena u prethodnih 30 dana {{product.LowestMonthlyMpc_print}}
  • Cijena na upit
Još samo {{(freeDeliveriPrice - totalPriceNum).toFixed(2) + ' €'}} do besplatne dostave!
Ostvarili ste besplatnu dostavu!
Nastavite kupovati Pregled košarice
  • Mastercards
  • Maestro
  • DinersClub
  • VISA
  • Mastercard SecureCode